CMS vagy saját fejlesztésű weboldal?

Vannak előre megírt, többségében ingyenesen elérhető, „weboldal motorok”, úgy nevezett cms rendszerek. Ezek lényegében „előre megírt weboldalak”, amit könnyen, minimális programozással saját igényeink szerint alakíthatunk.

Telepíthetünk az alap szerkezetre modulokat – fizetős vagy ingyenes programokat – hogy mégtöbb funkcionalitást adjunk a weblapunknak . Vannak a cms-ekre megírt, kész webáruház modulok – egyszerűbbek és egészen összetettek is.

Ezekre a rendszerekre előre elkészített sablonokat – kinézetet – lehet vásárolni, amit aztán átszínezhetünk, átrendezhetünk, ahogy szeretnénk, és ezzel teljesen egyedivé tehetjük a weblapunkat. Sok ingyenes sablon is elérhető, de ezek általában egyszerűbb kinézetűek. Vagy írhatunk is rá saját sablont. Ez a sablon fogja meghatározni a weboldalunk kinézetét, színvilágát, elrendezését.

A cms rendszerek előnye, hogy nem kell leprogramozni, már készen vannak. Tehát ahogy kitaláltuk, megterveztük az oldalunkat, azonnal el is kezdhetjük felépíteni, feltölteni a kész modulokkal. Másik fontos előnyük, az adminisztrációs felületük, ahol mintha csak a Wordben szöveget szerkesztenénk, úgy tölthetjük fel az anyagainkat, szövegeinket az oldalunkra, tehát bárki által könnyen megtanulható és kezelhető. Harmadik előnyük, hogy olcsók – mivel nem kell őket külön még leprogramozni. És nem utolsó sorban optimalizálva vannak a keresőmotorok igényeire, így könnyebben tudunk a találati listák elejére kerülni.

Hátrányuk, hogy nehézkesen lehet őket programozni. Általában rugalmasan testreszabhatóak, de ha valami miatt nagy változtatásokat kellene magában az alap szerkezetben eszközölnünk, nem biztos, hogy lehetséges. Kisebb módosítások minden nehézség nélkül megoldhatók.

Kis vállalkozásoknak mi is ezeket a cms rendszereket ajánljuk, teljesen ki tudják szolgálni egy kisebb, vagy közepes méretű vállalkozás igényeit. Általában a Joomla vagy WordPress alapú weboldalakat készítünk.

Nagyobb vagy egyedi igényű vállalkozásnak már érdemes saját weboldalt programoztatni. Számolni kell azonban vele, hogy sokkal több idő, és költségigényesebb ez a megoldás. Természetesen ezeknek az egyedi, személyre szabottan fejlesztett weboldalaknak a készítését is el tudjuk vállalni megbízható együttműködő partnereink bevonásával.

Ajánlatkérés

Scroll to Top